FutureDome Thema's

Momenteel zijn we in gesprek met zorgpartners om een aantal gebouwen op het terrein in te vullen met een bijzondere, tijdelijke woonfunctie. Deze professionele partij (of partijen) richten zich op de huisvesting van licht verstandelijke en/of lichamelijk beperkten of mensen die om een andere reden woonbegeleiding nodig hebben.

Educatie is de toekomst! Kennisontwikkeling en kennisuitwisseling, dat is waar het binnen het thema Educatie om draait. Pioniers werken binnen dit thema aan educatie in de breedste zin van het woord. Van wiskundebijles voor schoolgaanden en coaching voor ouders tot computervaardigheidscursussen voor 50 plussers en taalles voor Nieuwe Nederlanders. Tevens kunnen kleine events worden georganiseerd, zoals voorleesochtenden voor kinderen en educatieve avondprogramma’s.

Een bont gezelschap van ondernemende beeldend kunstenaars, vormgevers, theatergezelschappen, carnavalsverenigingen, fotografen en filmmakers maken van FutureDome een inspirerende broedplaats met een cultureel tintje. Het werk van deze pioniers is zo nu en dan te bezichtigen voor publiek. Tijdens dansvoorstellingen, theaterstukken en exposities kunnen inwoners van Breda meegenieten van het moois dat deze pioniers te bieden hebben.

Baanbrekende ideeën, inspiratie en actie! Binnen het thema Innovatie en duurzaamheid huisvesten zich pioniers die zich bezighouden met werkzaamheden op het gebied van vernieuwende diensten & producten, maatschappelijk verantwoord leven, milieu, ecologie en toekomstgericht denken.

Sportieve en creatieve FutureDome pioniers organiseren binnen dit thema yogalessen, hockey clinics en knutselmiddagen voor kids. Tevens is er ruimte voor sportmassage, (sport-)fysiotherapie en pioniers die dieetadvies geven en alles weten over gezonde voeding.

Binnen dit thema werken pioniers aan relevante onderwerpen met betrekking tot de (toekomst van) de stad en haar leefomgeving. Onder deze ondernemers bevinden zich ontwikkelaars, architecten en planologen. Maar ook specialisten op het gebied van infrastructuur, de herontwikkeling van braakliggende terreinen en het aanleggen van daktuinen. Vanuit FutureDome dragen zij hun steentje bij aan de stad en haar leefomgeving.

De markante koepel op het terrein (gebouw B) is gebouwd in de 19e eeuw door justitie-architect Johan Frederik Metzelaar. Dit karakteristieke complex wordt beschikbaar gesteld voor events en tentoonstellingen op basis van daghuur. Per aanvraag beoordeelt VPS of de activiteiten passen binnen het concept en de mogelijkheden.

  • een initiatief van
  • en