Afgelopen twee jaar hebben 40.000 deelnemers geprobeerd te ontsnappen uit de Noordsingel gevangenis in Rotterdam. Deze gevangenis was het decor van het bijzondere concept ‘Prison Escape’.

Tijdens deze beleving probeerden 160 deelnemers binnen 3 uur te ontsnappen uit een echte gevangenis met 45 goed getrainde acteurs. Nu zal Prison Escape naar verwachting verhuizen naar een nieuwe locatie: de koepelgevangenis in Breda. Real Life Gaming BV, het productiebedrijf achter Prison Escape, is na het sluiten van de Noordsingel gevangenis in Rotterdam op zoek gegaan naar een nieuwe locatie voor het event. Na uitgebreide gesprekken met leegstandbeheerder VPS Nederland, is er een principeovereenkomst bereikt (alles is onder voorbehoud van het verkrijgen van benodigde vergunningen). Naar verwachting zal Real Life Gaming BV vanaf april 2017 beginnen met organiseren van de eerste games.

Het imposante pand biedt ruimte voor een nieuw ontwerp. De Prison Escape in Breda zal georganiseerd worden voor ongeveer 350 deelnemers per evenement. Deze groep moet binnen 3,5 uur ontsnappen uit de Koepelgevangenis die tot leven zal komen door een cast van 80 acteurs. Deze locatie biedt de productie de mogelijkheid om naar een nieuw kwaliteitsniveau te groeien. Meer informatie over de productie is te vinden op www.prisonescape.nl.