VPS Nederland, beheerder en verhuurder van de voormalige koepelgevangenis in Breda, lanceert vandaag een nieuwe website voor het terrein. Op de nieuwe website kunnen geïnteresseerden terecht voor informatie over de huidige situatie van het complex en zich aanmelden voor een werkruimte.

Website

Frans Nagel, projectleider VPS, over de nieuw ontwikkelde website: ‘Er is nu een centrale plek beschikbaar waar alle informatie over FutureDome vindbaar is en waar geïnteresseerden zich kunnen aanmelden voor een specifiek gebouw. Naar verwachting helpt deze website ons bij het werven en selecteren van passende huurders.’

De eerste huurders

Deze week heeft de eerste huurster, een hypnotherapeut, haar intrek genomen in FutureDome. Tevens zijn er overeenkomsten getekend met een aantal kunstenaars en een coachingsbedrijf. Daarnaast lopen er gesprekken met onder andere een meubelmaker, een ontspanningstherapeut en een groep net afgestudeerde startups die van de voormalige wasserette een werkplaats willen maken met diverse creatieve disciplines.

Over FutureDome

FutureDome staat voor een dynamische community die op het terrein van de voormalige koepelgevangenis in Breda een bijdrage levert aan de toekomst van Breda. De gebouwen op het terrein bieden tijdelijke werkruimte aan pioniers (huurders) die vanuit hun professie en passie werken aan thema’s van de toekomst. De zes pijlers van FutureDome zijn Educatie, Cultuur & creativiteit, Innovatie & duurzaamheid, Sport & spel, Zorg & welzijn en Stad & leefomgeving. FutureDome is een initiatief van VPS Nederland en het Rijksvastgoedbedrijf, in samenspraak met Gemeente Breda.