FutureDome staat voor een dynamische community die op het terrein van de voormalige koepelgevangenis in Breda een bijdrage levert aan de toekomst van Breda. De gebouwen op het terrein bieden ruimte aan pioniers (huurders) die vanuit hun professie en passie werken aan thema’s van de toekomst.

Een terrein met een rijk verleden op een prachtige locatie aan de rand van Breda, op 5 minuten afstand van het gezellige centrum.

Zes pijlers

De zes pijlers van FutureDome zijn Educatie, Cultuur & creativiteit, Innovatie & duurzaamheid, Sport & spel, Zorg & welzijn en Stad & leefomgeving.

Pioniers?

FutureDome biedt ruimte aan pioniers. Ondernemers en organisaties die binnen de zes thema’s en vanuit eigen kracht en persoonlijkheid een toegevoegde waarde leveren aan het gebied en haar leefomgeving. Mensen die nieuw en onbekend terrein willen betreden om iets nieuws te beginnen. Bijna iedereen kan deel uitmaken van FutureDome: van klein tot groot en van startup tot gevestigde partij. Zij maken van het terrein een inspirerende, veilige en plezierige plek.

FutureDome is een initiatief van VPS Nederland en Koepel District Breda. 

De komende drie jaar zal Koepel District Breda, in voorbereiding van de realisatie, het gebied verder activeren en de tijdelijke exploitatie van bestaande ruimtes uitbreiden.

Locatie

 

Armin van Buuren feat. Kensington - Heading Up High, gefilmd in de FutureDome

Omgeving